Veckans schema - v. 5



MÅNDAG

Bellman:
Körtur
Kemi läxa

TISDAG
Bellman:
Vila
Spanska läxa, Matte läxa

ONSDAG
Loke:
Uteritt
Bellman: Uteritt i hand/trickträna


TORSDAG
Bellman:
Markarbete
Svenska läxa

FREDAG
Bellman:
Vila
Engelska läxa

LÖRDAG
Loke:
Uteritt
Bellman: Körtur/ridning

SÖNDAG
Bellman:
Körtur/ridning

Skriv med alla läxor som en påminelse till mig själv.



Ice cold

Imorse cyklade jag till stallet innan skolan och tog ut pållarna. Loke var helvild och kunde inte skritta ut i hagen utan småtravade och viftade på huvdet och var almänt knas. Vid ett tillfälle lyckades han knocka mig under ögat ... 
Sen åkte jag till skolan och efter det tillbaka till stallet igen. Då tog jag en körtur med Camilla som red. Svinkallt var det, men ändå mysigt. Vi skrittade bara, men Bellman var pigg och glad :) 




OJDÅ............

Dumma mig, jag gjorde misstaget att gå in på Hööks i förmiddags :O usch på mig!!!!! xD men ack så underbart schabrak det är hahahahha xD


Dagens inköp o_O

+att jag köpte 2 spånbalar!





www.foem.webs.com


Välkommna att kika in på min nya hemsida där jag säljer mina bilder samt hemside & blogg designer! :D 


Darkness

Nu har jag krypit ner i sängen och tänkte slå på en film, men tänkte först uppdatera er lite :)

Var som sagt på stan på förmiddagen, fyfan vad kallt det var! Hade ont överallt för att jag var så genomfrusen, så det var inte så jättekul! :/ Så vi åkte hem och fikade och värmde oss en stund innan vi åkte ut till stallet.

När vi kom ut där så höll Camilla & Ida på och klippte Loke. Så vi mockade och fixade och sen tog Ida in Bellman och gjorde iordning honom. Så red hon en sväng medans jag gick med, eftersom jag inte kunde rida Loke. Men när vi kom tillbaka till stallet var de klara med klippningen, så då slängde jag på alla sakerna lite snabbt så red vi en stund först i hagen och sen liten sväng ut. Loke var superpigg haha, han stod och skakade av upphetsning på stallgången och han kändes lite som en bomb när jag red haha xD Men jag överlevde, han var jättefin faktiskt! Lite studsig när vi var ute i skogen, men inte så farligt att han inte lyssnade när jag sa till honom ;) 







Fixade i ordning lite ..





Gjorde detta imorse, så skönt att ha ordning och reda igen :) Nu ska jag åka till stallet!


Idag ska jag ...



Hööks leverar!

Idag hade jag äntligen tid att titta igenom Hööks hemsida på alla nyheter, kan säga att jag är riiiktigt glad! :D Gud vad bra saker de kommer med den här gången! Mumma på det mesta faktiskt, men tänkte lägga upp en den favoriter här! 




Börjar med dessa lindor som jag nog vart mest glad över hehe. Kombinationslindor är heltklart det bästa och snyggaste (enligt mig) att linda med :D Och att de fanns i orange fick mig att hoppa av stolen av glädje, fatta vad snyggt till mitt (eller ja, det som kommer bli mitt) orangea schockemöhle! :D Grymt!


Detta har jag letat efter till Bellman - svarta tyglar med silver snabbknäppe! Vill ha vill ha! 


I träns väg så hade det inte kommit in något mer snyggt än detta dressyrträns, SJUKT fint - jag faller ju lätt för rundsydda träns då jag tycker det är väldigt snyggt!


Väldigt fint men stilrent täcke, en supersöt grimma och en snygg lite stilrenare - kan det bli bättre?


En sjuktsöt putsbox med söta borstar som jag bara känner ett sånt här "måste ha" beroende av. Hmm ... 5 år var det jag var va?


Den gråa pikén måste jag nästan ha till mitt gråa schockemöhle, sjukt fint med mörkblåa ridbyxor. Mumma! De andra två pikéerna skulle inte heller sitta fel. Och stövlarna var bara för snygga! Love them, jag som behöver stövlar med .... ;) 



Desutom har hööks fått ihop massa matchande saker som jag älskar! :D Snyggaste outfiterna kanske kommer från hööks hädanefter? ;) 
En röd lamicell outfitt och en turkos Gold Medal outfit platsar helt klart i min garderob!


Blev en hel bibel det här haha, men åh vad fina saker!!
Skulle inte sitta fel och va miljonär nu alltså ... nån som vill sponsra mig? O:) 



Weekend

Äntligen fredag!
Hade en rolig dag uppe på stan med en kompis igår. Köpte massa godis och ett armband med tre bokstäver. Sen tog jag bussen ut till stallet och fixade där innan jag tog in hästarna.
Bellman fick vila både idag och igår då det vart så sent igår och idag orkade jag verkligen inte. Blir så omständigt allting när det är hårt överallt och desutom kolsvart när man är i stallet - nu får de faktiskt ta och bästämma sig, antingen får de komma mer snö så det går att rida ordentligt eller så får det bli vår och bli mjukt! För det är bra träligt när det är så här mittimellan :/ 


L - oke, B - ellman & S - igge. Funderar på att köpa till ett M imorgon, som står för Merlin & Malibu.

Nu ska jag ut i studion och sjunga en sväng, sen blir det myskväll med familjen :) Puss!

Tack för att ni alltid finns ♥

Skulle vilja tillägna ett litet inlägg till min underbara familj - som alltid finns där, alltid stöttar och såklart gör det möjligt för mig att hålla på med hästar och ha Bellman. TACK! 

Tack för allt ni gjort och gör. För att ni lägger ut så mycket pengar på mig och för att ni alltid lyssnar och finns där. Tack för att jag har ett hem och en familj att komma till. Tack för att ni fanns där när Sigge gick bort, när jag slutade rida Merlin och allt annat som hänt. Och framförallt - Tack för att ni står ut med mig när jag är en såndär riktigt jobbig tonåring! ;)

Ni är bäst, jag älskar er!


Smygbild som jag tagit på pappa ;)


Mamma & Patron :)



Kaos!

Ja jag har det lite kaos nu när jag håller på och packar mitt rum, ska ju flytta snart så kankse inte har så jätte mkt tid att uppdatera här, även fast jag har vart sjukt dålig på att göra det iaf men ändå xD



Ja just nu ser mitt rum ut som ja jag vet inte vad, ett sönderbombat krigsland typ, ser fördjävligt ut :O
och till och med jag har halvpanik när ja ser denna skit, man kan knappt röra sig, men nu har jag iaf plockat upp alla kläder och burit ner dom till tvättstugan så jag blev av med dom iaf :P
Nu är det bara dom förbannade flyttkartongerna kvar, jag har 7 st som står på mitt rum, och alla som vart i mitt rum  vet att det inte är jätte stort och kan då tänka sig hur trångt det är just nu xD 

Men har iaf plockat ihop nästan alla mina DVD filmer nu, som fyllde en HEL flyttkartong, det är helt sjukt vad mkt filmer jag har xD


HAHAH

Sen så har jag även packat ihop mitt Kinect, sterio och alla andra små elektroik grejor xD plus att jag nästan plockat ner alla mina tavlor i en kartong med hihi men det är såå sjukt mkt saker kvar haha

jag har ju bott här i 22 år så det har ju blivit en del grejor xD och jag fattar inte hur jag ska få plats med allt sen i mitt nya hem xD hahaha kommer iaf kidnappa Ida som kommer få hjälpa mig tror ja hahahah xD

Sen har jag även skadat mitt ben, fått någon konstig nerv elr nåt i kläm, så jag kan inte gå riktigt så bra utan benet hänger liksom inte med så bra xD lite nedsatt känsel i det oxå, så jag har inte ridit nåt alls då mitt ben som sagt inte pallar det xD men jag tomkörde lite häromdagen vilket gick sådär, han har ju humörsvängningar som inte är av denna värld, man kan ju tror att han är en märr xD hahah


Jaja nu vet ni att jag lever och vet vad jag hålls med för tillfället, och ja måste verkligen bli bättre på det här med att blogga känner jag!!

GE MIG INSPERATION, ÖNSKEMÅL??

PUUUSSSSS ♥



This is you and me.


8 Februari 2011


12 November 2011


28 December 2011

Tänk att jag nu ridit Loke i över ett år :D Den 22 Januari 2011 var första gången jag satt på hans rygg, första gången jag träffade Camilla desutom!

Might not always be you and me, but you will always have a place in my heart.



That's what happens baby - when you hit me like that ..

Gokväll bloggläsare :)
Har ni haft en bra dag?

Jag har haft en helt okej dag, fick sluta typ två timmar tidigare då jag var med på öppethuset - och då fick ta kompledigt ;) Är ju alltid chill att hinna rida innan det är kolsvart ute.

Hästarna var ganska vilda idag haha.Eller ja, iaf Bellman. Red Loke med han i hand och vet inte vad som tog åt honom idag, han bockade och kikade och sprätte med benen. Han trava halva rundan även fast jag bad honom att skritta heeeelaa tiden (tills jag gav upp dvs) och försökte få igång Loke till att busa genom att småbita han hela tiden. Spelade ingen roll hur mycket jag sa till honom han bara fortsatte och Loke tyckte han var skitjobbig men försökte inte bry sig haha. Loke var väl rätt lugn, skrittade ju bara så. Först en sväng ut och sen red jag även lite i hagen - gjorde en lite skritt bana med volter, halter och lite annat som jag körde några gånger och Loke var jättefin :) 





Nu ska jag slappa en stund framför datorn innan jag kryper till kojs. Imorgon blir det Hindersmässan med några kompisar innan jag åker till stallet :) 






How cute?


Jag bara älskar den här bilden! Loke med mat i munnen och Bellman lite intrasslad och ser sådär gulligt busig ut. Verkligen en bild som beskriver de hiih :D



Vote please!

Årets Häst 2012
Vore hur gulligt som helst om ni kunde rösta på mig och Bellman :D Bara att trycka på ikonen här ovan! ;)



The one that got away

Nu är veckans prov och läxor avklarade så nu kan jag uppdatera här igen ;D 

I Söndags så red Ida Bellman barbacka en stund i hagen. Jag tog ut lite bommar så fick hon bomträna lite i skritt. Balans övningar och att ha jämnt tempo, gick jättebra :) Igår tog jag och Kajsa en kort körtur först, Bellman var hyyyper pigg haha. Sen tömkörde vi lite i hagen med. Idag fick han vila som alltid på tisdagar, ska dit lite senare och fixa allt i stallet och ta in de :) 



Little things

Visste ni att ...
- Jag har gjort två (eller tre? ... ) av designerna som Dressyrmupparna hade i början när det startade sin blogg? Idag är de ju Sveriges största hästblogg! :) 



- Att jag desutom ridit på samma framridningsbana som Linn Ingvarsson & Braven? :D

- Att jag har varit i Linn Forsströms stall och fotat när Julia ridit Cherry? :) Har alltså träffat både Cherry, Musse & Saga, dock inte de andra då de var iväg på sommarbete.


Charmig bild på Saga som jag tagit ;)



Tja tja bloggen!

JA precis JAG LEVER xD

Har ju inte direkt uppdaterat här, för har som vanligt inget absolut inget att skriva om och får inga idér av någon heller :(

Men iaf idag så har jag spenderat HELA dagen i wittvångs ridhus typ, Terese, hon som äger stallet ja hade Loke i innan skulle hoppträna där med båda sina hästar så jag och Ida följde med som hästskötare, så vi var där ca 9.30 och var tillbaka i stallet hemma ca 16.00  såå ja är såå sjukt trött nu, men dagen har verkligen varit jätte rolig!

Men nu ska jag nog sova för det är som sandpapper i ögonen just nu!

Hoppas ni har det bra och allt sånt och GLAD MIDSOMMAR!!!




Water



Fick lite insperation av Lina som har en grym fotoblogg som jag läser. Så var tvungen att testa! :D



Dagens "att göra" lista


Rolling on the floor

Åh dagens pass gick så bra även fast jag bara skrittade! :D så mysigt var det! Båda hästarna var pigga & glad, men Bellman var nog den som var piggast haha - så roligt när han tar massa egna intiavtiv! 

Jag red en bit, men sen promenerade jag även en bit då Loke vart skrämd av en gubbe ute i skogen och jag kände att jag nog skulle ta det säkra för det osäkra och sitta av och leda förbi. Inte så kul ifall han får för sig att sticka med mig på ryggen och en häst på släp på en ishal väg ... ;) Men så fort jag kom ner på marken gick han snällt förbi den läskiga gubben och jag fortsatte promenera en ganska lång bit, vilket Bellman verkade uppskatta väldigt mycket! :D



Bellman håller i Loke & Loke håller i Bellman ;)

Sen jag kom hem från stallet har jag slappat lite. Gjort lite jobb och fotat lite (bilder kommer upp här). Imorgon blir det massa plugg, konfirmation och stallet såklart :) 


Godmorgon !

Helt awsome att jag nu hittat ett sätt att blogga från mobilen :D Jag ska nu åka till stallet och ge hästarna lite frukost och sen ska jag rida Loke med Bellis som handhäst :) återkommer om hur allt gick senare! 

Im so sorry!

Hej allihopa! Usch och fy på mig, uppdateringen har rent ut sagt varit skit kass senaste tiden. Men har inte funnit så mycket ork just nu, har knappt startat datorn när jag kommit hem utan hängt med familjen och slappat (shit vad mycket lättare det skulle vara om den fanns en bloggapp för android telefoner ... ) . Skolan och hästarna tar upp mycket tid nu. Och man blir så trött och slö när det blir mörkt så fort - längtar efter våren när det är ljust lääänge så man hinner rida innan det är kolsvart! 

Hoppas ni har stått ut - här kommer en kort sammanfattning om dagarna ni missat : 


Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Mamma & småsystrarna gick en promenad med han, jag var på öppethus i skolan.
Torsdag: Tricktränade. Tränade på Yoga från båda hållen, puss & hov. Han var superduktig!
Fredag: Vila

Han får vila / gå rätt lugnt nu. Är så mycket is att det i princip inte går att göra något annat. Men skönt för han att få slappa lite och bara mysa runt :)


Torsdags: Red ut en sväng. Mest skritt, men gick ut på ett gärde där det var helt okej mjukt och travade lite. Han var skitpigg och tjafsade lite - men tillslut lyssnade han och vart fin!


Som ni ser har det inte hänt så jättemycket ändå, allt rullar på i gamla hjulspår liksom ;) Lagom trött på mörker, kyla och is kan jag säga ... Nästa vecka är det mycket i skolan, men ska försöka hålla uppe bloggen ändå. Har ju en del inlägg som ligger i utkast och väntar på att bli publicerade, så de får väl komma ut då!

Kram på er & vi hörs imorgon.


Dags för en förändring!

Här kommer ett litet åsiktsinlägg från mig angående den nertryckning och diskriminering som jag tycker sker inom median i Sverige.

Eftersom jag själv är mycket arrangerad inom ridsport tänker jag ta upp detta ämne. Men det är inte den enda sporten som enligt mig bli bortglömd i media och andra sammanhang – utan där ute finns flera stora sporter som knappt nämns.

Jag tycker att det är alldeles för dålig jämställdhet bland sporterna i media. Fotboll och Hockey är de sporterna som alltid är i stjärnljuset. Varje liten match visas på tv och så fort någon har gjort ett snyggt mål så visas de i minst en vecka på nyheterna. Har jag inte rätt? Men när t.ex. Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld visades det en under en kväll, den dagen som han tog guldet. Konstigt enligt mig då det borde ha större betydelse en något mål som någon fotbollsspelare gjort. En svensk tog guld i EM – borde inte det vara den stora händelsen på nyheterna?

Om du som läser detta inte vet vem Rolf-Göran Bengtsson är så kan jag berätta att han är en elitryttare som för tillfället är världsrankad som nummer ett och har dessutom precis blivit utsedd som vinnare av Jerring priset. Tyvärr så har det gett stora reaktioner. Hur kunde en ryttare få vinna Jerringpriset? Hur kunde en som sysslar med hästar få vinna? Reaktionerna är många och väldigt kränkande för oss som sysslar med hästar. Som att vi var mindre värda en alla andra. Rolf-Göran är som sagt rankad som nummer ett på världstoppen, vunnit EM, kommit två i OS två gånger (en gång individuellt och en gång med det Svenska laget) och har dessutom en hel del andra bra meriter – men ändå så är han inte värd priset? Sjukt tycker jag och då ska ändå Sverige vara ett jämställt land!

Tyvärr så tror jag att det inte är så många som vet vem Rolf-Göran Bengtsson är, hade han dock varit en fotbollsspelare hade alla vetat vem han var. Jag menar, en svensk fotbollsspelare som är rankad som nummer ett på världstoppen är ju en helt annan sak – det verkar i alla fall som det. Och ändå så är Rolf-Göran lika mycket Svensk som alla andra, men felet ligger i att han sysslar med ridsport. Ridsport är ju dessutom en av Sveriges största sporter!

Hur kommer det då sig att detta fortgår? Att vi som vill se den lilla ridsporten som visas på tv får sitta uppe på sena sändningstider för att få se något alls? Att vi blir nertryckta för att en ryttare vinner ett pris?

Kanske är dags att byta ut lite folk och få in lite variation i media? Jag tycker i alla fall det är dags nu!


Skrev detta som en skoluppgift och tyckte det passade in här på bloggen också.



Roffe tog hem Jerringpriset!

Ett STORT grattis till Rolf-Göran Bengtsson!





Pausar plugget för att uppdatera er ...

Sitter just nu i sängen här hemma och pluggar samtidigt som jag tittar på det Okända. Men pausar det lite nu, för att kunna ge er en lite uppdatering om vad som hänt i helgen ;)


Igår - Var först på konfirmation, från 10 till 15 - bästa konfa gänget haha :D 


Sen åkte jag och lillasyrran till stallet och tog en sväng ut. Red lite på en ett gärde där det inte var så jättehårt. Försökte jobba honom rätt mycket i skritt och få honom mjuk och fin. Men han var en energi bomb! Så fort jag la på lite skänkel så bockade han. Så travade lite och sen försökte jag jobba i skritten igen. Men samma igen, krävde jag av honom så bockade, studsade eller stegra han. Ville bara springa ;) 

För Ida gick det nog ungefär lika bra haha. Även Bellman var superpigg och brallade iväg lite då och då ;)




Idag - Var först på konfirmation igen. Sen vart det stallet med Kajsa :) Hon red Bellman barbacka en liten stund, mycket skritt där jag lärde henne att ställa och driva igenom honom lite. Sen skulle hon ta en lite trav, men hennes balans är inte den bästa, så hon åkte av - så vart inte mer med det utan få bli mycket balansträning hädanefter. Annars gick det jättebra :)

Sen så tog jag av tränset och tränade lite på tricken jag lärt honom och sen vart det lite bus och mys medans Kajsa filmade en liten stund - så mycket film från idag ;) 


Nu ska jag fortsätta kika på det okända, plocka undan lite och sen blir att krypa till kojs :) Imorgon är det skola. Sen blir det hem till en kompis för att sedan åka ut till stallet. Kram på er!


You got the love


Lite små klipp från ett dressyrpass för länge sedan ;)



Pimp it!


Före



Efter

Har du några tråkiga mobilskal på lager kan du ju alltid göra som jag. Pyssla till det lite ;) 


LOVE ♥





Some angeles can't fly.

Igår så jobbade jag lite med Bellman från marken. Eller ja, tricktränade för det mesta och han var superduktig! :D Har försökt lära in hov på honom ett tag nu, men det har inte funkat riktigt så tänkte att jag skulle testa att lära in honom ett annat trick istället. Så jag började lite smått med ett trick som kallas Yoga. Går ut på att hästen lyfter ena bakbenet och tar huvudet mot det - när den kan det riktigt bra ska den nästan lägga huvudet under benet ;) Detta är ju även stretching så det är väldigt viktigt att man tar det lugnt i början! 

Bellman förstod detta väldigt snabbt! :D Jag hjälpte till att lyfta benet i början och sen lockade jag honom att vända huvudet mot mig. Efter ett tag räckte det att jag petade på benet så lyfte han det själv och tog bak huvudet. Dock lyfter han inte så högt eller tar bak huvudet så långt - men det är en bit på väg! :)

Sen var jag bara tvungen att prova hov igen. Eftersom han nu förstod att han skulle lyfta bakbenet när jag petade på det så tänkte jag att han kanske kunde förstå med frambenet också nu - vilket han gjorde! :D Duktig pålle plutt 

Gick in i stallet och filmade tricket lite, men man ser tyvärr inte så jättebra, men aja, ni får väl försöka se haha ;)




Idag fick han vila. Var i stallet förut och fixade allt sen åkte jag hem och fixade lite och nu sitter jag här. Imorgon ska jag på konfirmation innan jag ska rida, så har förberett några tidsinställda till er ;) 



Min stallonsdag endast i bilder ...

... & lite text såklart ;) 




Börjar alltid med att sätta på mig mina ridkläder - & reflexväst såklart! ;) 


Sen tog jag fram alla reflexer och annat smått som behövdes för den här ritten :)


Sen hämtade jag in pållarna i stallet.


Gjorde iordning de, reflexmonster! :D


Sen bar det iväg på en ridtur i beckmörkret. Det gick jättebra, båda hästarna var väldigt pigga och glada. Loke var lite små spänd vid ett ställe, men det var nog för att jag var lite rädd där haha. Jag och min kompis har pratat spökhistorier och sånt vid det stället - inte så jättekul att rida förbi där i beckmörker, helt själv då xD
Men vi överlevde och resten gick jättebra! 


Väl tillbaka i stallet var det bara att ta av alla saker och ta ut de i hagen igen :)


Efter det blev det mockning och annat fix i stallet!





SORRY

Jag har verkligen inget att skriva om, så ber om ursäkt för min dåliga uppdatering! 
hoppas den kommer bli bättre, men har absolut inga idér om vad man ska skriva om :( 

Så hoppas ni står ut med det, Emma är ju duktig och uppdaterar iaf xD

jaja då vet ni läget iaf... CIAO!!


Schockemöhle sports ♥


Har ju redan mitt gråa schockemöhle schabrak (som jag köpte på falsterbo) + huva och jag är ju total frälst :D Så sjukt snyggt och så fin passform, just love it! Så nästa inköp blir helt klart detta schabraket! Åh vad jag längtar tills jag har råd, alldeles exhalterad :D Sen kommer dessa boots införskaffas så småningom och jag ska även leta rätt på en orange tröja att köpa, kommer bli mumma!



Time for update!


Söndags: Red först ut en liten sväng barbacka. Tog det lugnt, han var väldigt spänd och rädd för det mesta i skogen. Så när jag kom till stallet red jag en sväng i hagen och då dog han istället. Lyssnade verkligen noll på skänkeln och jag hade varken spö eller sporrar - så fick kämpa rejält, men avslutade så fort han lyssnade okej.


Söndags: Longerade en sväng på grusplan. Han var som vanligt rätt omotiverad, han har verkligen humörsvängningar den här hästen haha. Ena dagen kan han tycka det är superkul och andra dagen dötrist. Aja, han fick gå några varv och sen avslutade jag.

Måndags: Vart en körtur runt kyrkan. Lillasyrran åkte med och Camilla red med på Loke. Skrittade typ hela. Kallt som tusan var det, men mysigt! Och Bellman var piggelin haha

Och idag fick Bellebus vila ;)


Idag drog ju även skolan igång igen. Hade inte tackat nej till några veckors extra lov, men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på! 

Kram på er! 



Nu är det klart!

Designen sitter nu på sin plats! Allting är med andra ord färdigt och den är redo för bedömning - så vad tycker ni? :D
Tryck på F5 om ni inte kan se.

Nu när jag fixat detta ska jag sätta mig och skriva en liten uppdatering till er!


Bloggen = Kaos?

Har äntligen gjort klart den nya designen till bloggen, fotade bilder idag - vart riktigt nöjd faktiskt :D 

Håller på och lägger över designen nu, men allt vill inte komma fram på bloggen. Vet inte vad som är fel, men avaktar tills imorgon - så bloggen ser säkert knas ut för er, men det kommer bli bättre. Just wait and see ;) 
Såg nu att inte änns det här inlägget kom ut, så förmodligen kommer väl designen och inlägget upp samtidigt .... suck.

Uppdateringen får nog också vänta tills imorgon ... håll ut!



Riding

Hej allihop! :)
Igår vart det en ridtur med Amanda. Hon fick rida Bellman och det gick jättebra - hästarna var pigga och glada. Vart en mysig tur, dock hade jag lite otur med mitt vägval då det låg en heldel träd på ett stället, men som tur i oturen gick de att rida runt nästan alla - så vi tog oss förbi! ;) 

Idag vart det en helförmiddag i stallet. 6 timmar var jag där, mys var det! Började med att cykla dit på morgonen och så fick de sitt kraftfoder, sen tog jag ut Bellman och gav han sitt morgon hö. När Loke ätit upp sitt foder tog jag ut han på gången så fick han sitt hö där medans jag borstade honom och gjorde honom klar för en ridtur. Efter jag ridit honom var det Bellmans tur, fixade iordning honom och sen vart det en körtur. När Bellman var motionerad väntade stalljobb. Fixade vatten i hagen, mockade, vatten i boxarna, hö skulle ner från skullen och packas i hönät, kraften fixas, sopas hit och sopas dit och sen skulle hästarna utfodras igen innan jag fick cykla hem. Så det vart en liten stund ;) 




Vart: Ut i skogen vid klätterbackarna - asfalt, grusvägar, raksträckan och såklart skogsvägar & klätterbackarna ;)
Mål: Att han skulle var aktiv i jobbet och ha energi igenom allt. Mycket jobb så han gjorde slut på all överenergi.

Blev en lite längre sväng idag. Bort till gamla skogen runt klätterbackarna red jag. Han var såklart väldans pigg men jag hade bestämt mig för hur jag skulle rida idag för att omvandla energin till något bra ;) Så jag började med det redan när jag tog de första travstegen, att rida framåt, men ändå ha samma tempo. Han blir lätt övertänd när man rider rakt fram och bara låter honom gå - då blir han pigg och ligger på. Men om man då samlar han och gör t.ex. en skänkelvikning så dör han lite istället. Han travar men det är inte riktigt samma energi. Så idag lät jag honom gå i ett tempo, normal tempo typ, sen skulle han hålla det igenom hela. Jag fick rida som tuuusan först när jag började göra skänkelvikningar, haha, kan inte ha sett vackert ut - men det funkade. Tillslut förstod han och då gick det som på räls! Lika aktiv både rakt fram som när jag gjorde skänkelvikningar. 

Sen när jag kom till raksträckan så red jag den fram och tillbaka. Passade då på att galoppera, han var suuperfin! Galopperade lite framåt några steg, kortade några steg och han lyssnade utan protester med öronen spikade framåt. Såå duktig häst! :D Himla härligt var det också! 

När jag sedan skulle hem igen tog jag vägen förbi klätterbackarna och klättrade ett varv på banan. I början ville han mest springa upp (piggelin ;) ), men även här förstod han väldigt snabbt vad jag ville och tog det lugnt och försiktigt både upp och ner - bra träning för ryggen och rumpan att klättra! 

Sen vart det lite förtroende övning eller nåt haha. Hade ramlat en gran över stigen, den låg lite snett ner så jag tänkte att jag kunde hoppa där den var som lägst. I början tvekade han, den var ju rätt hög med grenarna som stack upp, men han skulle ju liksom hoppa igenom grenarna. Men jag travade på och drev på lite så hoppade han, sen hoppade jag igenom en gång till fram och tillbaka och då började han slappna av och tycka det var lite roligare - taggade imot haha. Så jag tänkte att jag kör en gång till i galopp och då taggade han på och sen tog jag den en sista gång och du drog han mot den delen som var lite högre, helt taggad haha. Men han hoppade jättefint! 

Sen red jag hemåt på en glad och nöjd häst, tror jag var lika nöjd! 

Slutsats: Fick ut det jag ville och Loke verkade nöjd han också. Väldigt bra pass! :) 




Vart: En kort sväng på vägen vid sommarhagen.
Mål: Att han skulle vara framåt och avslappnad.

Körde en rätt kort sväng idag. Han var väldigt spänd och lite movillig i början, men berömde massa när han gjorde rätt och drev framåt och tillslut släppte det. På slutet piggnade han till och var precis som vanligt - framåt och självsäker. Så då vart det så att jag vände hem, duktig kille! 

Slusats: Hel okej pass, bra slut! :) 

--------------------------------------------------
Vad tycker ni om den här uppläggningen av att skriva om passen? :) Bra/dåligt?






Nyårslöften 2012

Såhär 6 dagar in på det nya året har jag funderat klart på mina nyårslöften. Var inte helt säker på först om jag skulle ha några, men sen har jag gått och tänkt lite på det och har kommit på några som jag tänkte dela med mig av :) 

♥ Bara göra saker som jag verkligen vill och känner för.
♥ Inte låta någon göra mig illa eller trycka ner mig - och är det någon som gör det, ska jag bryta upp. För har lärt mig att det inte blir bättre.
♥ Försöka hålla den nivå som jag har på betygen nu, för det är grymma och jag är sjukt nöjd! Ska fortsätta kämpa för att hålla mig kvar där och kanske till och med höja några? ;) 
♥ Blogga, blogga och blogga. Jag älskar att blogga, har alltid bloggat - men det har gått neråt ibland och då har jag slutat för att sen komma tillbaka. Nu ska jag hålla i, även fast det går neråt ska jag forsätta kämpa mig igenom det. Och det ska bli bättre än någonsin!
♥ Ta det lugnt och ha tålamod, saker kommer med tiden.
♥ Njuta av mitt liv och stå på egna ben - jag känner mig stark nu och det vill jag fortsätta vara.

2012 kommer nog bli ett grymt år! :D Bellman & Loke, massa jobb, jag fyller 15 år, Rom resa med konfirmationen och att jag konfirmerar mig. Vet inte, men känns som om det här kommer bli ett bra år. 2010 har varit skit och 2011 har varit sådär. Men nu vill jag tillbaka till toppen!




Kaos!

Ja som det låter, kaos idag xD

Ja gjorde ett försök till att rida ut i skogen, var bara det att ja fick vända om hem ganska snart då ETT HELT PARTI av skogen hade blåst omkull och det gick inte att sa sig förbi, och orkade inte rida en väldans omväg runt, sen såg ja att han hade dragit av sig en fram sko med, såå då var det bara att dampa hemmåt igen, han hade verkligen behövt springa av sig, då han har sjukt med överskottsenergi xD

Jag hittade som tur var skon påvägen hem så fick slå på den när ja kom hem igen, och vart även tvungen att rikta skon igen, vilket ja är sämst på och att det är ganska svårt utan rätt utrustning xD









Känner att detta inlägget vart helt fullt normalt men aja xD



Amanda & Dusty






Dagen har tillbringats med detta Ekipage. Amanda & Dusty. Vi har fotat och fixat i stallet :) 
Snart ska jag till vårat stall och ta in pållarna. Maybe baby att jag longerar Bellis lite eller något - får se! 

Ha det gött ;) 


Hold on

Känns jätteroligt med bloggen nu, vi har skapligt många besökare och de börjar komma in mer och mer kommentarer! :D 

Är det något ni önskar läsa om? Önskeinlägg? Kom med förslag så att jag kan göra bloggen bättre! :)



Ready?

Gókväll hörrni! :) 

Dagen började med att jag och mamma åkte till ett Kafé här i Örebro, har gjort en hemsida dit, så idag skulle jag fota lite. Vart ju såklart lite fika också ;) Vart en hel del bra bilder, men jag tycker ni ska besöka hemsidan - de kommer förmodligen komma upp där så småningom! www.kafetillsalu.se - som sagt, jag som gjort layout en där :) 

Sen åkte vi hem och plockade upp Kajsa, min lilla syrra så åkte vi till stallet. Där gjorde vi iordning hästarna och sen gick vi ut på gårdsplan och fotade lite. Vart jättefina bilder så bjussar på några! :) 








Sen tog vi in hästarna igen och utrustade de med massa reflexer och oss med hjälm och sånt. Sen red vi ut en sväng i skogen. Båda hästarna var pigg och glada! Loke var hyper och desamma med Bellman. Haha, Bellman bockade och sparkade och var allmänt knas - Loke mest sprang ;) När vi ridit en bit in i skogen så hade det ramlat ett träd över stigen, ett perfekt träd att hoppa över så jag skuttade över det med Loke några gånger! Han tyckte det var superkul och drog och bockade haha! :) Sen skulle Kajsa testa att hoppa, gick dock inte riktigt lika bra för henne. Hon ramla av två gånger under sina försök haha. Men hon skrattade båda, så det var ju lugnt ;) 

Vi filmade lite så här kommer en film, två skutt när jag rider och sen Kajsas avramlingar ;) 





Videoblogg


Var inte för hårda mot mig ;)



Såååååå usel!

Jaaa jag har vart rätt nere ett tag med bloggandet nu, vet ite fortfarande vad ja ska skriva om, då jag knappt inte gör nåt med hästen så kan jag inte skriva om det heller, ingen motivation till att göra nåt alls!

Visst det är kul att stå i ett "eget" stall emn jag saknar gemenskapen, alla andra människor, man var typ aldrig själv i stallet, vi hittade på saker, ååh vad jag saknar det, känns inge kul att åka till stallet och veta att ma kommer få gå runt där helt ensam :( ne fy vad ja saknar gemenskapen faktiskt!!

detta kan även vara en av andledningarna till att ja tappat motivationen!!

Men men finns väl folk som har det sämmre xD

jaja nu vet ni att ja lever iaf! vi hörs nån gång ^^



We found love





Sista december 2011 & Första Januari 2012

Igår så red lillsyrran Kajsa och hennes kompis Bellman samtidigt som jag red Loke. Bellman var pigg och glad - inga fel på han så ;) Det gick bra för de och han skötte sig bra!

Loke var pigg och glad han också. Taggad och så. Red mest runt lite allmänt. 





Idag så red jag Loke igen hihi. Red på gärdet och det hade kommit maaassa snö. Jättehärligt, men Loke var sjuuukt taggad och pigg haha. Inte en lugn stund med han inte ;) Andra lillasyrran var med idag, fotade lite när jag red men de hade blivit tillräckligt mörkt så bilderna blev inge bra. Så hon filmade lite istället, så får klippa ihop den någon dag.

Sen red Ida en sväng barbacka på Bellman. Vilket gick jättebra, hon red bara en liten stund och jag filmade lite då med - så den filmen kommer nog också upp här så småningom. 
Idag rymde Loke också, när Ida höll på och red kom han helt plösligt traskande utanför hagen hon red i, han var ju ensamast i världen borta i sin hage så då fick han ju ta saken i egna händer och meja ner staketet :p

Nu ska jag snart gå och sova. Blir upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna. 
Kram allihopa!



Gott nytt år från Örebro slott :D


Filmat med min iphone därav kvaliten xD



GOTT NYTT ÅR ♥


RSS 2.0