Hello world!

Förlåt för att jag inte har bloggat något alls, men har inte haft så mycket att skriva om :) Bellman blev körd i söndags vilket gick bra som vanligt, nu har han fått vila tills hovslagarn kommer. Han har dragit av sig en sko och jag tänkte att han lika gärna kunde få lite extra vila nu, eftersom han har fått börja använda kroppen och knoppen ett tag ;) 

Jag har även fått en ny telefon (♥) och idag är jag sjuk. Men får väl se om jag blir bättre senare så jag kan kan åka och rida Loke, annars får jag bara mocka och fixa där. Var väl lite övrigt som händer i mitt liv haha xD


Samsung Galaxy S plus

Puss & Kram, vi hörs väl snart ;)

Tidelag förbjuds!!

Sex med djur förbjuds i ny lag
28 NOVEMBER 2011
SVERIGE Sex med djur förbjuds uttryckligen i landshövding Eva Erikssons förslag till ny djurskyddslag. Risken att djur far illa i sådana situationer är alltför stor anser landshövdingen som lett utredningen om ny djurskyddslag..

Nu står det klart att en ny lag ska stiftas. Det ska bli förbjudet att ha sex med djur även i Sverige. Utredarna har lagt märke till att djurporren har ökat massivt med hjälp av Internet och det finns dessutom djursexnätverk där utövare träffas för att ha sex med djur och byta djur med varandra

När det gäller hästar föreslår utredningen förbud mot att använda spö för att driva hästar under träning och tävling. Däremot bör ryttare få ha spö för att undvika eventuella olyckor.


Bland mer allmänna förslag vill landshövdingen ha höjda straff för vissa brott mot djurskyddslagen. Hon föreslår också att djurägare som yrkesmässigt arbetar med djur eller har många djur ska vara utbildade för detta. En person som är huvudansvarig för djur ska vara minst 16 år är också en del av förslagen.

ÄNTLIGEN SÄGER JAG!!!!


Google bild



Spännande måndag <3

Ja idag så vart det den vanliga rundan runt kyrkan för min och Lokes del! Gick bra och Loke var ganska pigg och på!

så ja skrittade nästan ända fram till backa och mötte upp Ida på Charlyn :D sen å knallade vi runt kyrkan på en helt sjuuukt rolig ridtur xD

JA åkte av Loke med huvudet före=stört dök med viftande ben xD pga av en Hare som fattade beslutet att springa för livet när vi precis skulle passera så då tvärvände Loke, och ja som satt i min egna lilla värld fick smaka på gräset xD och som grädde på moset så halkade ja omkul i mina försök till att komma upp på Loke igen så dåå höll vi på att dö av skratt igen xD hahahahahhahahahhahahahahahaha

jaja sen så lyckades ja precis kravla mig upp och vi fortsatte våran tur gråtandes av skratt xD

Ja tvingade även inda att gå med mig hem sen xD men hoppade av efter typ halva så fick hon rida Loke och ja gå hihi

Sen vart det lite Willys, och djurens center eftersom Görans mat var slut igen och sist men inte minst Mc Donalds <3 hahahhahaha och här dog ja igen då ida fick min curry dipp på fingrarna som hon inte kunde sluta lukta på, men ändå såå tyckte hon det stank sååå äkligt xD hahahhha

allt är roligare live men ni fick ta del av det ändå hihi

Natti :P




En till film som bevis att vi är fullt normala xD





5 hästar som jag tycker är snygga



Briar ♥
Är & kommer alltid vara snyggaste dressyrhästen!


Ninja la Silla ♥
Kanske inte den vackraste att titta på, men en SJUKT fin hopphäst!


Hickstead ♥
Låg 1:a på världsrankningen, OS vinnare - ja vad finns det att säga? Rest in peace ♥


Tornesch ♥
Bara mums!


Totilas ♥
Ögongodis!!


Bilder från Google.


My room ♥

UNDER STÄDNING!




EFTER STÄDNING!





Try something new

Torsdag: Tömkörde Bellis en liten stund. Han var duktig och lyssnade fint!
Fredag: Bellman vilade. Tog in honom en liten stund i stallet för att gosa bara ;) 



Idag: Åkte till stallet på morgonen för att släppa ut pluttarna. Sen mockade jag och fixade allt där så det var klar och sen drog jag på konfirmation. Efter konf. så åkte jag tillbaka till stallet för att motionera hästarna. Hade ju tänkt att rida ut på Loke och köra Bellman en sväng, men tappade verkligen all motivation till det när jag märkte att det bara blev mörkare och mörkare ute och min pannlampa låg desutom hemma ... Så då fick jag den brilijanta idén att testa att motionera båda hästarna samtidigt ;) Så jag tog in båda, borstade båda, klädde ut båda till reflexmonster och sen sadlade jag Loke med westerngrejerna och Bellman satte jag grimskaft på. Sen tog jag med mig båda ut, satt upp på Loke och hade Bellman som handhäst.

Det funkade jättebra, stooort creed till Loke som var superduktig! Bellman tyckte det var superkul, så han försökte trigga igång Loke hela tiden, men han brydde sig inte ett skvatt och lyssnade bara på mig, så duktig. Bellman var ett litet pain in the ass i början innan han förstod att man skulle gå snällt bredvid och inte springa fram och bitas eller gå bakom eller trycka sig imot Loke så att min fot vart klämd osv., men mot slutet gick det jättebra :) Gick att både skritta och trava utan problem!



Monstrena ;) Bellman hade dock ett reflexländtäcke han också, men det trillade av och låg kvar ute på grusplan.


Veckans utmaning??

Vad Tycker ni om den idén ? ♥

Har tänkt på det ett litet tag och vore det inte kul?

Att ni som bloggläsare får ge oss en utmaning varje vecka, som vi sedan ska utföra med våra hästar, och sedan visa genom bilder och film ?? :D

Jag hade tänkt att som en liten start på denna idé, om ni gillar den, kanske rida i bara halsring på söndag??

Som sagt vad gillar ni idén med veckans utmaning?? ©

♥ Jag kommer nog vrålgilla den, beroende på vad för galna saker ni kommer på xD







Normala??????





5 saker som inte faller mig i smaken




Hade hööks slut på tyg och tog sopsäckar istället? ;)


Kan inte sätta ord på vad det är med den här stövlen, den är bara ... ful.


Hade det varit helt blingat (som ett riktigt swaroski pannband) hade det varit okej, men nu ser det bara billigt ut ..


Jadu..... fina ....


Finns inget så fult när man har brunt träns och svart sadel eller tvärtom, framförallt om den bruna färgen är väldigt ljus.

Bilder Google.




BLOPPIS :D



Jag tänkte ha en liten bloppis här, för skulle behöva bli av med lite grejor :P 
Jag är osäker på pris på allt men skrivet ett litet KANSKE pris, sen får ni ju givetvis lägga bud oxå hihi, 
Men är ni intresserad så maila mig på [email protected] elr kommentera här :D

Köparen betalar frakten, och skickas efter att jag fått betalningen :P Alla mina priser är exkl frakt!

'
tvådelat tränsbett 
troligtvis st 11,5 (kan kollas mer noggrant vid intresse)
20 kr


Bruna fleecelindor
20 kr


Gamla säkerhetsstigbyglar
10 kr



Westernträns av okänt märke!
Som nytt nästan aldrig använt, är lite stel för tillfället, men smörjs innan försäljning. st FULL
priside 150-200 kr


Matchande westernförbygel till tränset!
samma sak här, knappast använt, stel men fås nysmörjd! st FULL
priside 200 kr


Westernträns av okänt märke!
Som nytt nästan aldrig använt, är lite stel för tillfället, men smörjs innan försäljning. st FULL
priside 150-200 kr


Globus Katja ( Nypris när ja köpte det 1500 kr)
Träns med brett mjuktfodrat nackstycke (52mm) och är ergonomiskt utformat för en större anläggningsyta bakom öronen. Även Nosgrimman är ergonomiskt utformad. Mjukt fodrat pannband. Käkremmen sitter med öglor fast i nackstycket för bättre position. Ett träns för känsliga hästar! Skinnklädda nylontyglar ingår. St FULL (stor)
700 kr


Förbygel Claridge House
med avtagbar martingal. Dubbla sadelfästen. Fårskinnsfodrade plattor och silverfärgade spännen. St FULL
350 kr


Undrar ni nåt över nåt så hör av er :D som sagt priserna är inte fasta!!!
Mer bilder kan skickas vid seriöst intresse!

5 saker jag aldrig skulle klara mig utan

- Datorn
- Mobilen
- Hästarna
- Min familj
- Mina vänner




And let your heart decide what to do

Igår drog jag till stallet direkt efter skolan. Ganska deprimerande dock att sitta på bussen och titta ut genom fönstret och det enda man ser är mörker .. verkligen kolsvart redan runt 4 .. suck.

Började iallafall med Loke. Gjorde iordning honom och sen åkte tömkörningsgjorden på och tog med mig tömmarna ut - men även hans rep western tyglar. Så började jag rida lite (med tömkörningsgjorden, funkade super då man satt som klister och jag har ju så dålig balans, men när jag hade den på åkte jag inte fram något på manken!). Red mest på långa tyglar och faktiskt för det mesta med båda tyglarna i en hand. Loke var suuuperfin och lyssnade jättebra! Sen satt jag av och satte på tömmarna istället och började jobba lite från marken. Lika så här så var han ruskigtfin och väldigt positiv till att arbeta, busade lite med honom också och då busade han igång ordentligt ;) Så jag är väldigt nöjd med det passet, hästen skötte sig prima så :)

Sen var det Bellmans tur. Gjorde iordning honom och tränsade och sen lånade jag Lokes western tyglar här med. Och så körde jag lite "långa tyglar" med honom. Gick bredvid honom och tränade som om jag red - fast från marken. Ställde lite krav på honom idag och där märkte jag rätt snabbt att han är ganska envis ;) Så fort jag krävde lite av honom i skritten så stannade han (vilket han gjorde när små tjejorna red också, så tror det har lite med det att göra ..) och när han fick trava och jag krävde lite så stack han åt ett annat håll .. Jag fick dock bort det mesta av problemet bara under passet, var väldigt tålmodig med honom och visade verkligen att om han bara lyssnade så skulle det funka, att han istället för att bara stänga för och försöka komma bort från det jobbiga så skulle han lyssna på mig och försöka igen. Efter ett tag förstod han vad jag ville och då gick det jättefint! 
Så himmla gullig var han i hagen med, släppte ut han med Loke och Loke började gå iväg in i hagen och Bellman följde efter några meter, men sen vände han och kom tillbaka för att pussa på mig medans jag stängde hagen, hiih ponniplutt :love:



Vad kan det vara? ;))

Hade fått denna bild på mejlen idag, spännande :D

Vi kör en liten tävling:
Den som först gissar rätt på vad det är för 2 hästsaker jag köpt får en länk!
Kommer visa bild på sakerna när jag fått hem det ;)

Nu ska jag sätta mig och skriva ihop ett inlägg om gårdagen i stallet, sen ska jag städa ;)


Nytt & snyggt från Hööks!



Hööks har kommit med en ny kollektion som de kallar "JH Collection", riktigt snygga saker tycker jag, grimman och det beiga schabraket skulle inte sitta fel :D


5 saker jag vill ha i julklapp





Gör en sån ja med LALALALAALAAAAAA


  • Jag älskar krigsspel xD

  • Jag är Pedantisk men bara i stallet xD!

  • Jag får lätt kattabstines, när ja är bortrest där det inte finns en katt att mysa med xD!

  • Jag är absolut INTE en planeringmänniska!

  • Jag ÄLSKAR karuseller!



Time for update!

Mycket i skolan nu, men här kommer en snabb uppdatering!

Tjejerna red i söndags, det gick bra. Bellman var lite envis och ville inte riktigt lyssna på de, vet inte om han testar de eller om han bara var lite surig ;) 
Igår så körde jag runt kyrkan med Ida & Camilla. Han var duktig som vanligt :) 
Och idag fick han vila, var bara där en snabbis nu p kvällen och mockade och tog in de för natten.

Nu ska jag ta kväll, kolla på Greys Anatomy och sen sova :)


Dagens recept

Dagens recpet ...
1. Tillbringa så mycket tid av dagen som möjligt i skolan
2. Spring som en galning till busshållsplatsen för att hinna med en tidigare buss
3. Kliv på bussen och vänta tills den kört HELA vägen hem, vänta sedan på att pappa ska komma och plocka upp dig
4. Kom hem och gör ett glas kall obóy som du kan dricka med Ior snurr-sugrör <3
5. Ta fram alla böcker som du behöver för att plugga ...
6. Tillbringa resterande timmar av kvällen till att plugga .....
7. Åk till stallet för att mocka och ta in hästarna
8. Kom hem igen och tillbringa resten av timmarna till att fortsätta plugga .......
1. Tillbringa så mycket tid av dagen som möjligt i skolan
2. Spring som en galning till busshållsplatsen för att hinna med en tidigare buss
3. Kliv på bussen och vänta tills den kört HELA vägen hem, vänta sedan på att pappa ska komma och plocka upp dig
4. Kom hem och gör ett glas kall obóy som du kan dricka med Ior snurr-sugrör <3
5. Ta fram alla böcker som du behöver för att plugga ...
6. Tillbringa resterande timmar av kvällen till att plugga .....
7. Åk till stallet för att mocka och ta in hästarna
8. Kom hem igen och tillbringa resten av timmarna till att fortsätta plugga .......



BLOGGAR SÅ FORT JAG KAN, puss 


5 saker du inte visste om mig ...



- Jag är allergisk mot nötter & parfym.

- Jag skulle aldrig klara mig utan hästarna, vilket jag konstaterat väldigt många gånger.

- Jag är tydligen rätt duktig i skolan, men jag pluggar nästan aldrig ordentligt - iaf inte om man jämnför med mina kompisar ... ;)

- Jag är väldigt slö! xD

- Jag har haft väldigt många bloggar, men olika personer och själv, men som alla blivit nerlagda...




Veckans schema - v. 47

MÅNDAG
Bellman:
Körtur

TISDAG
Bellman:
Vila

ONSDAG
Loke:
Uteritt/dressyr
Bellman: Inte bestämt ..

TORSDAG
Bellman:
Jobb från marken

FREDAG
Bellman:
Vila

LÖRDAG
Loke:
Dressyr/uteritt
Bellman: Körtur

SÖNDAG
Bellman:
Ridning


Har skrivit ihop 5 st. 5 saker ... som kommer komma upp i veckan, ;)


Dålig uppdatering

Ja har ju vart väldigt låg uppdatering från min sida, ja har inte haft nåt alls att skriva om, elr haft  lust överhuvudtaget faktiskt!


Idag iaf körde ja lite NH med Loke på forngårdsparkeringen, han lyssnade ganska bra, övade lite buga och lydnad och uppmärksamhet!
Han var ganska duktig, ska fortsätta med lite sånt nu ett tag framöver tills ja får lust att rida igen!


Bild från i vintras när ja  gjorde typ samma saker som idag xD


Detta har de senaste timmarna spenderats av ..




Nu blir det lite plugg och sen stallet! 

Idag ska jag ...


- Ta ut hästarna


- Plugga

- Städa i mitt rum

- Åka till stallet med mina små systrar, dags för ridning igen!


- Blogga

Take me to wonderland

Båda pållarna skötte sig jättebra idag, är nöjd med dagen! :)

Jag började med Loke idag. Red lite markarbete på gräsplätten
i hagen. Han var pigg, men för en gångs skull kändes det som
om han omvandlade energin till något bra istället för att
bara bråka ;) I vilket fall var han väldigt fin när jag red
fram, lyssnade bra, tog alla hjälper bra. Så började med att
rida på en volt i trav över en bom/stock på max 20 cm. Red
i arbetstrav den halvan där bommen låg och andra halvan
av volten satte jag mig ner och jobbade ihop honom, för
att verkligen få honom att koncentrera sig och lyssna på
mina hjälper, red kanske 4 varv på volten i varje varv tills
det kändes bra och då fick han pusta lite och sen körde vi på
med samma sak i galoppen. Nu fick jag verkligen jobba för att
få ihop honom och för att få med yttersidan i volten, men
det kändes verkligen som jag kom till ridning idag - så efter
ett varv eller två var det inga problem och vi kunde avsluta
denna övning rätt fort också! Sen tog jag något skutt på ett
litet hinder på kanske 40 - 50 cm som vi lagt upp där, vilket
Loke tyckte var väldigt kul och vart lite övertaggad på haha. Men han lyssnade ändå fint och jag kunde verkligen få honom som jag ville! Sammanfattning då .. Loke kände väldigt fin och det kändes som jag verkligen kom till ridning idag! :D Nöjd!




Sen tog jag in Bellman och selade honom och sen bar det av ut
i skogen. Där jag hade tänkt "dressyra" med honom idag stod
det massa bilar och var massa folk, otur - men det får bli
någon annan dag! Bellman var iaf väldigt pigg och positiv till
allt idag. han fick välja tempo en hel del och han ville gärna
trava och springa på, framförallt när vi kom upp bredvid
deras hage och Loke kom och ville rejsa haha ;) Men han var
iaf jätteduktig han också och det var kul att jobba med honom
även idag! Han är ett riktigt litet charmtroll! :) 



Sen på kvällskvisten drog jag, Camilla & Ida ut på stan och åt pizza. Mysigt värre!! :love: Sen åkte jag och Camilla till stallet och nattade hästarna och sen for vi hem. Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna ;) 







Dancing all night

Igår fick Bellman vila som sagt, fixade allt i stallet på morgonen innan skolan när jag var där och tog ut hästarna. Sen efter skolan drog jag hem och gjorde mig i ordning för att åka till Folketshus här i Örebro och dansa. Var disco för högstadiet,  sjukt kul men har sjukt ont i fötterna idag efter allt dansande igår xD 

Idag ska jag köra Bellman lite, tänkte "dressyr köra" på en grusplan som finns i närheten :) Sen ska Loke ridas av mig med, vet dock inte hur och var men han ska iallafall ut och få röra sig ;) 

Vi hörs förhoppningsvis senare!




Bloggtorska!

Ja precis ja har lie bloggtorska, dels för att ja har mått lite halvbra nu senaste dagarna :'( och inte orkat bry mig särskilt mkt om hästen, elr bloggen, då ja har känt att ja inte haft nåt vettigt att skriva om!

Men iaf så fick ja en önskning om att skriva om detta: bästa minnen och vad du ville bli när du var liten, det var ett tag sen ja fick den men tänkte at ja kunde försöka skriva lite iaf xD


Ja har så många bra minnen på hästfronten, men det försa som poppar upp i huvudet är ABSOLUT sista ridturen på Kingen (min systers gamla eng fullblod)  bara ett par dagar innan han togs bort :'( ja var den sista som satt på hans rygg, och ja minns den ridturen som om den var igår :') han var sååååå glad för att få följa med ut, så lycklig, kändes som att den gamla gamla mannen vart en unghäst igen :') den uteritten var helt fantastisk!
Sen har ja så sjukt många mer minnen med den hästen xD


Sen har ja ju även ett underbart minne med en häst från kvinnersta.
när ja var yngre så åkte ja ofta buss förbi skolan, och såg då varje gång den där gula hästen i hagen som ja bara tyckte var sååå underbart vacker, första dagen på kvinnersta, så gick ja ner i stallet direkt för att kolla vad den hette :') Ja var helt såld, ja är helt såld på henne fortfarande även fast hon inte är med mig längre :'( 
Ja minns hur sjuukt lycklig ja var när ja fick rida henne, sååå lycklig! ja sken upp varje gång dom frågade om ja ville rida gullingen xD 
Så hon är ett av mina absolut bästa minnen!


Sen vad ja ville bli när ja blev stor var ju absolut veterinär, ja tycker det är såå intressant, en av dom bästa praktikplatserna var på atg  kliniken i örebro, ja fick vara med och se så mkt, vara med på en operation, ja verkligen en intressant prektikplats!

det är så kul med djurs anatomi, mina favorit lektioner på kvinnersta var ju när vi läste om hästars anatomi ect, fick disikera griskultin och hästben, det var sååå lärorikt och intressant xD

så det är väl fortfarande en dröm ja har att får hjälpa djur, men tyvärr så har jag ju inte det plugghuvudet som krävs!

det var lite om minnen och vad ja ville/vill bli ;) hoppas det dög som svar hihi




Bellman <3

Skola först idag, sjukt segt då vi kom hem ganska sent från bion igår (som föresten var helt underbar, var som i trans hela filmen - bara satt & log <3) vilket gjorde att jag var rätt trött. Sen hade jag utvecklingsamtal och efter det åkte jag hem och vilade lite och sen åt jag mat innan jag åkte till stallet.

När jag kom till stallet började jag med att mocka och fixa allt åt lillfisen, sen tog jag in honom och borstade och satte på repgrimman och det korta ledrepet. Och sen ut på grusplan. 
Helt underbart var det, Bellman var helt underbar. Det var mörkt, men himmlen var alldeles stjärnklar och den lilla lampan på stallet lös upp lite. Och vi busade, lekte följa john och han var bara så duktig! Följde mig, busade och bara lyssnade jättebra! Fina fina hästen :love:

Sen gjorde jag iordning honom och ställde in honom i stallet. Hämtade Loke och satte på han pyjamas och ställde in honom också. Sen gick jag in i sadelkammaren och satte mig och smörjde Bellmans sele. Smörjde ju tränset härom dan, så nu var det selets tur, sadeln får vi ta i helgen ;) 

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna. Sen blir det skola, Bellman får vila imorgon också :)
Godnatt!


Äntligen ny design!

Nu är designen äntligen på plats och jag kan börja blogg som vanligt igen! Kan ni inte se den så se till att uppdatera sidan genom att trycka på F5, kommentera gärna vad ni tycker om den! :D

Ni kan ju även passa på att följa bloggen via bloglovin, så har ni lätt koll på när det kommer nya inlägg!

Följ bloggen med Bloglovin



Bio Premiär :D

Ja uppdateringen var lite låg igår, men hade fullt upp på eftermiddagen och på kvällen gick ja Emma och hennes mamma på bio :D

Vi såg Premiären av BREAKING DAWN part 1, gryyymt bra film :D love love love!!
ja kommer ju inte dö av längtan till sista filmen gaaahaaa!! Och NEJ ja läser inte böcker, det är inget för mig!!

Idag ska jag gå på promenad med Ida och Charlyn, sen vet ja inte om vi hittar på nåt, det brukar ju bli så xD

Så kanske uppadetar ikväll elr så :P

Kommentera gärna om ni har några önskemål om vad ni skulle vilja läsa om så vi kan göra bloggen bättre och man får insperation till att skriva!

Och fråga gärna om ni vill veta något mer om mig, Emma Elr våra hästar, så FRÅGA På :P 
det är alldtid jätte kul att svara på frågor och kommetarer!



// Camilla

Lilla Lady

Go kväll bloggen :) 
Jag håller på och grejar en hel del med bloggdesignen nu och det börjar bli något, det är därför uppdateringen ligger lite lågt :) 

Igår körde jag ju Bellman med Ida & Camilla. Det gick bra och han var duktig som vanligt :) 
Idag fick han vila. Jag & Milton (min hund) var där en stund nu på kvällen och släppte in hästarna och fixade lite i stallet och jag började smörja Bellmans träns. Får fortsätta med det imorgon, för hann inte allt idag. 

Imorgon ska jag rida Loke och Camilla köra Bellman. Senare på kvällen ska vi på bio, Breaking Dawn - äntligen!! :D 
/Emma

Olyckor händer så lätt!



//Camilla

Dagens tur o_O

Ja dagens tur bestod ju av att ta en lugn runda med Ida och Emma, vilket gick bra men vart alla gångarter iaf, :D Loke fick gallopera en del bara det att han vart helt stum efteråt och bara ångade på så då vart ja lite irriterad på honom, men förövrigt så skötte han sig bra!

Han var fortfarande jättepigg men inte fullt så pigg som igår xD vilket var skönt xD

Göran fick hänga med på en körtur idag med, hahah inte alla illrar som får åka häst o vagn xD


Mobilbild by Emma :D


Nu ska jag bara slöa och kolla på tv och datorn, sen runt 20-21 ska jag cykla iväg till stallet för att ta in dom små djuren :D

//Camilla

Veckans schema - v. 46

MÅNDAG
Bellman:
Körtur

TISDAG
Bellman:
Vila

ONSDAG
Bellman:
Får se vad det blir.
Loke: Uteritt

TORSDAG
Bellman:
Jobb från marken

FREDAG
Bellman:
Vila

LÖRDAG
Bellman:
Körtur
Loke: Dressyr

SÖNDAG
Bellman:
Ridning

/Emma

Looking good baby <3








Idag har Bellman blivit riden av mina små syrror, första gången här hemma :) Han skötte sig jättebra! Dock lite ovant för min små tjejor att rida en så pass lyhörd ponny, han är verkligen det vilket är himla kul! 

Just nu sitter jag och tittar på tv, ska pilla lite med designen till bloggen samtidigt tänkte jag. Sen ska jag sova, imorgon är det skola och sen blir det en körtur med Ida & Camilla :) 

/Emma

Pictures from yesterday









Loke <3
- Red lite på ett gärde medans märtha fotade. Han var pigg och stark, men när han väl lyssnade och slappnade av var han fiin.






Bellman <3
- Fotade lite porträtt och sen gick vi in och selade honom. Dock gick selet sönder när jag satte mig i vagnen, remmen som sitter under magen och håller selet på plats brast .. slitet förmodligen. Så var bara att ta loss vagnen och gå in och sela om till den andra selet. Var precis så det gick runt ska jag säga haha. Sen satte vi på vagnen igen och körde iväg en runda, han skötte sig fin fint - första gången utan sällskap av annan häst :)

Mer info om idag kommer strax, ska bara fixa bilderna.
/Emma



Crazy Horse

Ja idag så vart det en uteritt tillsammans med Ida-Wanessa, och hästarna var ju mer än lovligt galna xD Loke hade såååå sjukt mkt överskottsenergi så det var inte sant!! kändes som om han hade vilat i en vecka, det var som att sitta på en större bomb xD Vi körde lite terrängridning i skogen, galopperade i massa backar upp o ner och hoppade massa stockar mm :D  vilket Loke tycker är super duper roligt så då vart han ju ännu värre och bara hoppade och sparkade med alla ben, stegrade och alla möjliga konster, xD dock  gjorde han det bara av bus hahah 

Han ville bara springa hela tiden och springa fort xD hahaha såå kändees som om man hade noll komtroll i vissa lägen hahahhah men ett par goda skratt fick man när han höll på och snurrade runt samtidigt som han skulle stegra och sparka med benen xD Smidigt Loke Smidigt!!!!!

Sen vart det att sätta lite tråd i skoghagen och flytta så hästarna får gå där nu en stund, då lilla dungen börjar bli lite nertrampad! 

Efter det städae ja lite i sadelkammaren och grejade lite!!

i morgon ska jag utmana Loke med ett hönät i boxen xDsom ja fick av Emmas föräldrar Tacksi tacksi, han hade ju ett annat hönät sen tidigare som ja hade till Olivia men det har ju hon slitit sönder på ett ställe så ett nytt kommer ju till användning ändå, dock så har han har varit jätte rädd för hönät förrut xD måste ha hänt nåt med ett hönät någon gång xD men det tar ju iaf tid för honom att äta ett strå i taget xD

Seee yaa

//Camilla

მიყვარხარ <3

Ja dålig uppdatering nu från min sida, men ja har knappt vart i stallet idag! Det ända jag gjorde i vårat stall var att i morse runt åtta släppa ut som små heztarna, sen åkte ja hem igen och sov ett par timmar xD
Det har vart såå sjukt kallt och fruktansvärt dimmigt hela dagen, luktade nästan vinter i luften idag!

Jag och ida var iaf till Marieberg en sväng där vi bara strosade runt utan syfte igentligen! ja hittade iaf ett par raggsockor för 10 kr och kattsand till Görans lilla toalett xD

Sen köpte ja även 3 saker till som ja håler lite hemliga änslånge, men två av dom är till stallet och är jul inspererad och ekomoiska när det gäller el pris xD

Ni kommer få bilder :D och ja hoppas dom kommer passa och att det kommer se urmysigt ut, det tror ja iaf :D och hoppas Emma tycker dom är godkända med när hon får se dom xD

köpte en sån till min bil med!! såå gulligt kommer det vara :D

sen senare på kvällen var vi i backa och tog in hästarna och fixade, och åt djävulskt mkt chokladpudding xD sen tog vi en promenad fram och tillbaka till Ekeby Kyrka, där kollade vi även på lite gravplatser vilket var lite mysigt i mörker dimma och med tända ljus på gravarna <3<3

Hittade en gravplats som ja vet vem tjejen var, hon vart bara 15 år! och hoppas hon är på ett mkt bättre ställe nu!! 1989-2004 Vila i frid!

Sen så hoppade vi lite över parkeringen stacket elr vad man ska kalla det xD promenerade hem och nattfodrade hästarna :D

Så det var min dag det, Hoppas ni har haft en bra dag!!

Kommentera nu va VI ÄLSKAR DET!!


Ekeby kyrka en vinterdag!

//Camilla

I will fight to be the one I am,

Nu börjar veckan gå mot sitt slut, proven är gjorda så nu har jag tid för bloggen igen! :) Dock har jag inte så mycket att skriva om, men skriver lite smått om vad som hänt och händer.

Som Camilla skrev så körde jag Bellis i torsdags och idag fick han vila dock var jag inne och pussade lite på honom i hagen ;) Tar hand om 2 av grannens hästar nu med, så har varit ganska mycket att göra :) 

Imorgon kommer Märtha hit, så då kommer det lite nya bilder :D Sen ska jag med Märtha till hennes delfoderhäst och fota lite, så blir en ordentlig hästdag imorgon <3 


Mobilbild på Bellman från idag <3

/Emma

Skogsritt <3

JA som titeln lyder, så tog ja och Loke en mysig  skogsritt själva idag, det var väldigt väldigt länge sedan <3<3 hade radion i handsfreen som sällskap xD

Loke var dunderpigg, så vi tog ett par låga galopper, kollade även om han kunde skänkelvikning i galopp, och det gjorde han SUPER :D duktig häst!! sen kollade ja även om gasen fanns Och Jäklar vad han tog i när ja bad honom öka farten det var som en raket xD och han lyssnade lika bra tillbaka och samlade galoppen fint, utan att bryta av till trav :D

sen så hoppade ja även lite stockar i skogen och när han väl lyssnar på mig och inte bara rusar på dom för att han tycker det är såå kul såå hoppade han sjukt fint och stort över den lilla stocken som typ är 40 cm xD

så en lykaf uteritt blev det, och token var lite svett när vi kom tillbaka, till en skrikande Bellman xD dom gnäggar som gallningar efter varandra hahah xD

Det har börjart lugna ner sig i hagen nu med så skönt!!


Bild från dagens tur <3

// Camilla

Roligt datum xD

JA har inget mer vettigt att skriva just nu bara att det är ett roligt datum idag xD

nämligen 11-11-11 och passade kl 11.11 hahahah mkt ettor här!!

Iaf så funderar ja på att snart åka till stallet för att fixa iordning allt vet inte om ja rider, men ja borde göra det iaf xD

kanske hörs senare, CIAOO!!

//Camilla

Beroende elr vad??

Har haft halv panik hela eftermiddagen för ja har inte haft nåt internet xD ja är absolut inte beroende, så fick lugna mig med att spela Zoo Tycoon ett par timmar xD

Först och främst hjälpte jag Ida med lunchfodringen av hästarna i hennes stall (mitt förra) och sen fodrade jag även Doffe och Nemo som är grannstallet till backa :D

Efter det så for ja in till stan där ja och ida gick en liten sväng, sen vart det MC högst ovanligt xD sen vart det en liten tripp till hööks och till ikea, ja köpte benreflexer <33 och lite plastmuggar och skålar med bestik som var billigt på ikea, dock gjort för barn, men då passar det ju oss hahahah xD

Efter allt farande så hämtade vi Emma sen så var jag ute och red barbacka tillsammans med Ida som gick med Charlyn <3 sen så hade vi Emma och Bellman som körde :P mysit <3

det var verkligen kolsvart ute men mysigt, Världen bästa gäng som var ute, inget djur som vågade sig fram i skogen då xD även fast vi skrämde upp varandra hahaahah xD

Loke var iaf väldigt pigg, vi skrittade ju typ 98% av turen men på vägen hem så vart det lite trav och en liten liten galopp <3

I morgon vet ja inte om ja gör nåt speciellt, kanske rider ut elr lite i gräspaddocken vad jag nu känner för, ska iaf släppa ut hästarna i morgon bitti :P

Så det var lite snabbt och rörigt om min dag ;P


Väldigt charmig bild (NOT)

// Camilla



Damphäst <3



Ljudet blir före i mitten på filmen av någon anledning, damp YT!!

//Camilla

You got the moves

Förlåt för dålig updatering, har två prov nu de här sista dagarna i veckan så har pluggat en del - men nu har jag tagit en liten paus för att kunna uppdatera er ;)

Igår så jobbade jag lite från marken med Bellman. Hade arbetsrepet och repgrimman. Började att bara longera honom lite, men han var lite slö och ville inte riktigt framåt. Så jag släppte honom lös i hagen och busade runt lite, han ville mest äta men jag manade på honom och tillslut förstod han var leken gick ut på och följde efter mig i full karuta ;) Sen kopplade jag på repet igen och körde samma sak som i början och nu gick det mycket bättre och han busade massa haha. Så avslutade efter det och då kom mamma med mina små syrror. Så då när jag skulle skritta av fick det testa att rida lite och han skötte sig jättebra! Duktigt pålle :) 







Idag så fick Bellman vila och jag red Loke en stund istället. Red lite på en gräsplätt (okej, ganska stor gräsplätt) i en av hagarna, han var duktigt. Red väldigt kravlöst då det var kolsvart, men red runt lite i alla gångarter - skänkelvikningar, tempoväxlingar osv. 

/Emma

halloj i lingonskogen!

Ja det har ju inte vart en jätte bra uppdatering om vad ja gjort, kan ju beror på att ja inte gjort så mycket heller xD

Men iaf igår så var ja i stallet på morgonen för att släppa ut hästarna och då passade jag på att göra klart allt i stallet oxå, för skulle träffa en kompis senare och hos henne blev jag kvar över natten så Loke fick vila, och idag har jag insläpp, och Emma har ju Loke på onsdagar så hänger nog med ida till stallet i eftermiddag :D

men ska snart in till arbestförmedlingen på nåt konstigt möte som igentligen inte gör så mkt men ändå, Vi hörs kanske i kväll ellr annars i morgon :D

//Camilla

Alla Helgon



Foto: Jag

/Emma


Tricks van Loki

Ja ja fick ett förslag om att skriva vad Loke kan för tricks, och jhan kan väl inte så många, men hoppas jag kommer igång med att lära honom mera saker snart!

Så gärna förslag på vad man kan lära dom :D

Loke kan iaf buga med lite hjälp från mig dock, sen kan han Tack tack, dvs ge mig benet, kan även lyfta på hovarna på komando även där med lite lite hjälp av mig, visa vilket ben med ett spö osv!

sen kan han Stegra nästan på kommando, han gör det dock lite mer än vad man ber honom om xD


Loke bugar :D (måste lära att inte försöka stå på huvudet dock xD )


Stegring :D


Och lyfta på benet, gör likadant vid Tack tack fast från marken :P

Det var väl dom han kan bäst iaf xD

//Camilla


Fantasy

Camilla har ju redan skrivit lite om turen vi gjorde tillsamans, men tänkte bara inflika lite jag med. Första körturen med Bellman och allt gick finemang. Han lyssnade fint och var pigg och glad. Dock fanns det en del intressanta och läskigt saker längs vägen haha. Var ju en ganska långrunda, men vi skrittade nästan hela - lite trav på två stäckor. Kan säga att Bellman var rätt slut när vi kom fram trots att vi tagit det så lugnt, kondisen är på topp ellerhur ;) 

När vi var påväg ut på ritt


-> Påväg tillbaka på ungefär samma ställe haha

Imorgon kör vi på ett lugnt pass från marken. Nu ska jag sova, natti <3
/Emma

Dagens tur

Ja som sagt vart en lugn tur idag, min rumpa gör ont xD westersadeln är inte den mjukaste som finns om man säger så hhahahaha xD

Men iaf Loke var pigg och glad som vanligt, tyckte nog dock det var lite tråkigt att bara skritta 98 % av turen, xD
men i morgon vet ja inte vad ja ska göra faktiskt, ja är ju ingen direkt planerings människa!

sen sååå är det såå skönt att ha stallet såå nära där man bor :D ja var och tog in hästarna nu vid halv nio, och ja tog cykeln, så att cykla fram och tillbaka ta in hästarna och fixa dom inför natten  tog bara 10 min :D underbart!!

Nu ska jag bara slappa Vi höres xD

//Camilla


Τα κουνάβια είναι θαυμάσια ζώα

Ja ja hade väl tänkt berätta lite om Göran, han brukar ju hamna i skuggan även fast ja nämner honom lite i en del inlägg, så hade väl ja tänkt berätta lite vem han är och vad han är och lite så xD

Göran är iaf min lilla  pastell färgade iller pojke på 1,5 år :D han får hänga med ungefär överallt, och han älskar det, och att få åka bil är nog ett av dom roligaste sakerna att göra xD

Han har fått två av sina huggtänder bortraspade då han råkade åka i golvet en gång så han bröt av ena tanden, och då för att inte orsaka mer skada på läppen fick han den andra huggtanden nerraspad!

han är oxå kastread för ungefär 6 mån sedan, så han luktar lite mindre, men ändå ganska mkt!

Jag köpte honom 1 vecka innan midsommar 2010 :D och han har underhållit mig många gånger, så söt ibland men även världens jobbigaste vissa dagar xD

Men roligare djur får man ju leta efter, helt fantastiska djur som verkligen kräver sin ägare! 

Göran är en väldigt snäll iller, vill verkligen vara till lags och bits inte, men bakom det ligger det ju mkt mkt uppfostran från min sida kan ja säga, och illrar är fruktansvärt envisa djur, så ett litet nej kanske inte räker ibland utan det kan krävas en liten dutt på näsan och ett nej så den verkligen förstår att man menar allvar :P

Men som sagt Göran är helt fantastisk, snäll och underhållande, dom flesta brukar fästa sig vid honom, eftersom han är väldigt söt och så snäll och lugn, och hänger med på allt ja hittar på xD










Vill ni veta mer om honom så är det bara att fråga :D

//Camilla

Veckans schema - v. 45

MÅNDAG
Bellman:
Körtur

TISDAG
Bellman: Jobb från marken.

ONSDAG
Bellman
: Vila
Loke: Uteritt

TORSDAG
Bellman:
Tömköra ut

FREDAG
Bellman:
Vila

LÖRDAG
Bellman
: Köra
Loke: Dressyr

SÖNDAG
Bellman:
Små syrrorna ska rida.

/Emma

ideér??

Ja precis, jag skulle behöva ider om vad jag ska skriva om, känner att ja verkligen inte har nåt överhuvudtaget att skriva om just nu!!

som sagt så var vi ju och fotade lite i skogen idag, så det är väl det jag gjort på hästfronten idag, i morgon blir det en lugn ridtur, och tror ja tar westerngrejorna men har inte bestämt mig ännu!! 

men ja iaf, behöver förslag, har hamnat lite i bloggtorska nu!!


Hahahahhaha en helt underbar "redigering"  av mig!! xD

// Camilla

Vill ha abstinens ..

Fatta denna hv-polo tröjan till mitt gråa Schockmöhle schabrak, yummie ♥
Dock så är priset precis lika saftitgt som tröjan, 599 kr på Charlies ... 

/Emma

Rest in peace Hickstead! ♥



Vi har alla sett en stjärna falla idag, fina fina Hickstead - du var och är en stjärna utan dess like.

Tillfällig header!

Sådärja, slängde in en tillfällig header nu när vi vart ute och fotat. Så nu ser bloggen inte lika tråkig ut om ni trycker på F5, ska göra en bättre och lite snyggare design så fort jag har tid ;)

Som sagt fotade jag och Camilla idag. Gick upp en bit i skogen och tog lite kort. Några vart riktigt bra och kommer användas i designen ;) Sen gick vi tillbaka och jag selade Bellman och tömkörde några minuter på stallplan. Han var pigg och busig. Studsade lite och hoppade runt. Kände att jag inte hade så jättestor koll på honom ibland, men stundtals gick det jättebra! 





Nu ska jag städa mitt rum, ciao!
/Emma

Planerna med Bellman nu i början

Nu i början har jag planerat att bara ta det lugnt och lära känna honom. Få upp konditionen och få honom att lita och lära känna mig. Jag ska tömköra honom lite lätt idag, i skritt möjligtvis lite trav om han vill de själv - helt upp till honom. Bara känna lite på honom och se vart de "vanliga" knapparna sitter. Imorgon ska jag köra honom för första gången, blir en lugn runda med Camilla & Ida. Och sen ska det rulla vidare under veckan, men mycket lugnt jobb från marken. Som sagt, vi måste lära känna varandra. Så det är planerna just nu, kommer nog komma upp "veckans schema" inlägg, men tänkte att ni kanske ville veta mina planer just nu.



/Emma

Vagnen

FÖRE (mobilbilder)




EFTER (bilder med systemisen)


Ny sittdyna + reflexer i hjulen.


Bräda + bakljus + trianglar


Ny bräda + reflexer

Blev det fint? :D
/Emma

I can't afford this art

Idag hade ju jag och Camilla planerat att fota bilder till bloggen, men det blev inte riktigt så haha. Så det blir av imorgon istället! :D

Dagen började med att klockan ringde och jag klev upp och klädde på mig, var dötrött så satte mig på cykeln och cyklade som i en dvala. Gav hästarna mat, fixade lite i stallet och sen slängde jag ut de i hagen. Sen satte jag mig på cykeln igen och cyklade hem. Väl hemma så la jag mig igen, men kunde inte somna om, men då kom pappa ner så då gick vi ut och grejade lite med Bellmans vagn.

Vi fick med en jättefin vagn med honom, verkligen - men det kändes som den behövde lite rustning. Så vi bytte en bräda, jag spolade av den med högtryckstvätten och pappa gjorde en ny sits till den. Sen bytte vi även lite skruvar, satte dig massa reflexer och baklysen som vi var iväg och köpte, så nu lär vi synas och vagnen är som ny! :D Bilder kommer på den i ett annat inlägg!

Klockan drog iväg väldigt, då vi åkte iväg för att köpa saker till vagnen och då så stannade vi och köpte lite andra saker till Bellman. Så jag fick meddela Camilla att den inte blev någon fotning idag haha.


Dagens inköp (förutom alla saker till vagnen): Reflexbrösta, reflexländtäcke, saltsten + saltstenshållare, hinkhållare & hink.

Jag är bortskämd, tack så mycket pappa <3

/Emma

Things I wan't


Lite saker som jag vill ha till Bellman nu. Vi ska köpa reflexländtäcket och saltstenshållare + saltsten idag. Men jag vill ju ha de andra sakerna också hiih. 

Aja, jag och Camilla ska ta lite bilder till bloggen idag med. Så det kan bli en ny design :D Och så kommer bilderna på stallet upp. 
Vi hörs senare! /Emma

ihopsläppet :D



//Camilla

Bellman är här! ♥

Nu är äntligen Bellman och Loke på plats! :D  Installerade i både hagen och stallet och allt har funkat super hittils! 



Vi började dagen med att åka till gamla stallet, Camilla packade in lite saker i bilen medans jag gjorde iordning Loke. Sen bar det iväg mot stallet. Jag red en en sväng som gick över en grusväg så där passade jag på att trava och galoppera fram och tillbaka några gånger. Loke var fin, kortade ganska mycket i galoppen och sen ökade jag på rejält och sen kortade igen och han gjorde det jättebra, lyssnade super! Sen red jag vidare mot nya stallet och väl där ställde vi in honom i en box medans vi väntade på Ida & Bellman.

När Ida väl kom så installerade vi in Bellman i boxen och sen fixade vi in alla saker och skrev lite papper. Sen åkte Ida och då gick jag en sväng med Bellman så han fick sträcka på benen och sen släppte vi ihop de. Allt gick bra, Bellman sparkade lite (okej, ganska mycket) mot Loke men sen var det inge mer :)

Nu är vi hemma hos mig, vi ska snart dit och ta in hästarna och fixa lite sista i stallet. Så tänkte vi ta lite kort på hur det ser ut i stallet nu, så det kommer i ett inlägg sen ;D





/Emma (& Camilla som är här bredvid)

Stora flyttlasset

Idag har vi kört det stor flyttlasset, vi fyllde hela min pappas släpkärra med grejer haha. Sen har vi packat upp och fixat till i sadelkammeren så nu börjar det bli ordning där ;) 




Imorgon kommer ju Bellman, ska dock först rida Loke till nya stallet så det blir en liten morgontur med honom :) Åh det här ska bli så sjukt spännade!! Vill bara hoppa och skrika just nu :D

Men vi hörs imorgon med förhoppningsvis massa bilder och text!
/Emma

Stay in the paddock


Idag har jag & Camilla, som jag skrev förut idag, fixat en massa i stallet. Vi har dragit tråd och fixat lite i själva stallet. Imorgon ska vi flytta alla Lokes saker :) Vi var även och handlade lite saker till stallet, så nu har vi det mesta som behövs ;) Sen åkte vi till Loke, jag mockade dock bara - orkade inte rida. Rider ju honom till nya stallet på Fredag ist.

Nu ska jag plugga, vi har spanska prov nästa vecka .. roligt roligt ...
/Emma

Damp??



Från idag, när vi fixade elr iaf försökte fixa med staketet, Emma får DAMP XD vi är fullt normala!!

//Camilla

Dagens planer

Om en stund ska jag sätta mig på cykeln och cykla ner till nya stallet. Idag har vi planerat att dra lite tråd i hagarna som vi inte redan dragit i och sen ska vi åka och köpa lite nytt till stallet. Jag ska även rida Loke lite senare, vet dock inte vad jag ska göra, men jag skriver väl om det senare ;) 

Har med mig kameran så förhoppningsvis blir det lite bilder också!
/Emma

Ändrade planer!

Ja idag vart det ju inte riktigt som det var tänkt, men iaf så cyklade jag o Göran som sagt till stallet, väl där gjorde ja klart allt till Loke, sen så när ida var klar s hade vi tappat motivationen till att gå ut o gå idag så hästarna fick vila, vi cyklade istället hem till mig, för att byta däck på min bil xD ena framdäcket var såå sjukt slitet och hade en spricka i mitten och kunde explodera när som helt i princip! sen så tog vi bilen till granngården för ja behövde köpa betfor, och idag köpte ja faktiskt pellets betfor, så får se hur länge den räcker, har fått för mig att den räcker mkt mkt längre än den vanliga! sen så tog vii en sväng till parkhallen och handlade lite choklad och ja löste in min triss som ja vann hela 50 kr på xD efter det bar det av mot stallet igen för att ta in alla hästarna!!

Nu ska ja bara sitta och ha tråkigt resten av kvällen!!  ha det bra så länge!!

// Camilla

Nu är jag hemma!

Nu är jag hemma efter 3 dagars konfirmationsläger i Kilsbergsgården med typ noll täckning så vi har knappt haft kontakt med omvärlden känns det som x) Men vi har pratat en massa, ätit MASSOR(!!!!!!) och bara varit. Har faktiskt varit riktigt mysigt och det känns som vi i gruppen har lärt känna varandra på riktigt nu ;) Riktigt roligt hade vi sista kvällen/natten, haha och sen på morgonen busade vi lite med prästen :D 

Men ah, nu är jag tillbaka! :) Så nu ska jag fixa lite i mitt rum, packa upp och snygga till lite, sen ska jag sätta mig och försöka fixa iordning med lite filmer som jag inte klippt ihop ännu, vem vet, kanske slänger upp de här? ;) 

/Emma

Today

Ja snart ska jag cykla iväg till stallet, tar med mig Göran idag med :D idag ska ja ta en lugn barbacka tur, tror det blir skogen idag!

Så uppdaterar om det ikväll, Vi hörs :D

// Camilla

RSS 2.0